نماز نافله عشاء به چه کیفیت خوانده می شود؟
پرسش
در مورد نماز نافله عشا من در هر سایتی که جستجو کردم چه فارسی چه انگلیسی و چه در همین سایت، فقط نوشته شده دو رکعت به صورت نشسته و بعد از نماز عشا. ولی نگفته که چطوری بخوانیم. یعنی بعد از نماز واجب عشا، کجا بنشینیم؟ چطور نیت کنیم؟ چه چیزی بگوییم؟ چه حرکاتی انجام دهیم و ... لطفاً اگر ممکن است به طور دقیق این نماز را توضیح فرمایید.
پاسخ اجمالی
وقت نماز عشاء از بعد ازخواندن مغرب تا نیمه شب است و وقت نماز نافله عشا بعد از خواندن نماز عشا تا نیمه شب (زمانی که نماز عشاء قضا شود)است.
نماز نافله عشاء را به دو صورت می توان خواند:
1. دو رکعت به صورت نشسته که در هر رکعت بعد از خواندن سوره حمد (حمد تنها نیز کافی است ) یکی از سوره های قرآن (غیر از سوره های سجده دار) را خوانده و به رکوع و سپس به سجده می رویم (دو سجده) و در رکعت دوم بعد از سجده دوم تشهد خوانده و سلام می دهیم.
2. یک رکعت به صورت ایستاده که به کیفیت صورت اول خوانده و به رکوع و سپس به سجده می رویم . بعد از سجده دوم تشهد خوانده و سلام می دهیم. (در هردو صورت خواندن قنوت نیز مستحب است .)
نماز نافله عشاء را در هر جایی می توان خواند از جمله می توان در همان جایی که نماز عشاء را خوانده و به پایان برده ایم نشسته و این نماز را بخوانیم.