آیا یک مرد که به همسرش مهریه بدهکار است،می تواند هر سال مازاد عایدی خود را به عنوان بخشی از بدهی، به همسرش بپردازد؟
پرسش
آیا یک مرد که به همسرش مهریه بدهکار است،می تواند هر سال مازاد عایدی خود را به عنوان بخشی از بدهی، به همسرش بپردازد، یا این که باید خمس مازاد عایدی را بدهد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتی که معمولا (همان گونه که در عرف امروز معمول است) زنان آن را مطالبه نکنند جزء دیونِ قابلِ کسر محسوب نمی شود.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

مانعی ندارد که مازاد درآمد خود را به عنوان بخشی از بدهی خود، به همسرش بپردازد و در این صورت خمس لازم نیست.