آیا عقیم نمودن گربه جهت جلوگیری از ولگرد شدن و آسیب دیدن او در ارتباط با محیط چه حکمی دارد؟
پرسش
آیا عقیم نمودن گربه جهت جلوگیری از ولگرد شدن و آسیب دیدن او در ارتباط با محیط چه حکمی دارد؟ با توجه به اینکه گربه های دستی به محیط خارج آشنائی نداشته و خروج آنها موجب بیماری و گاه مرگ آنهاست.
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر موجب ایذاى حیوان باشد، جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه این کار لازم و ضروری باشد مانعی ندارد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر این امر بدون آزار و اذیت حیوان صورت پذیرد و چنین مصالحی آن را اقتضا کند، بلامانع است.