در یک اداره دولتی کار می کنم، ظهر ها در یک مؤسسه خصوصی نماز ظهر اقامه می کنم، صحبت می کنم و ... که در واقع برگه مأموریت با اجازه مدیرم می زنم و خارج می شوم. آیا حق القدمی که از مؤسسه خصوصی می گیرم وجه شرعی دارد؟
پرسش
طلبه ای هستم پیمانی در یک اداره دولتی، ظهرها در یک موسسه خصوصی نماز ظهر اقامه می کنم، صحبت می کنم و ... که در واقع برگه مأموریت با اجازه مدیرم می زنم و خارج می شوم و زمان نماز هم گاهی همان اندازه زمان نمازی است که خودم در اداره می خوانم و گاهی با صحبت و ... بیشتر. آیا حق القدمی که از موسسه خصوصی می گیرم وجه شرعی دارد؟ نمی دانم وسواسی شدم یا نه.
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

ملاک در این‌گونه امور، قانون و مقرّرات مربوطه مى‌باشد و باید طبق آن عمل شود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر به عنوان اجرت نباشد اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

اگر خلاف ضوابط و مقررات نباشد اشکالی ندارد و در این زمینه از مسئولین مربوطه سؤال نمایید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اگر برای ساعاتی که در اداره نیستید حقوق محاسبه می کنند (نه برای کار انجام شده شما) و در عین حال از محل دیگری هم در همان ساعت حقوق می گیرید، حقوق مربوط به سازمان اول را باید مسترد نمایید.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.