کد سایت fa3627 کد بایگانی 3364 نمایه ربا و وام تسهیلات مسکن و وام خرید خودرو
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|گوناگون
خلاصه پرسش
آیا اخذ وام تسهیلات مسکن و وام خرید خودرو بر طبق قانون فعلی کشور، ربا است؟
پرسش
اخذ وام تسهیلات مسکن با نرخ 11%و همچنین وام خرید خودرو با سود 12% از حیث ربا با قانون فعلی کشور چگونه است؟
پاسخ اجمالی

پاسخ های زیر از دفاتر مراجع دریافت شده است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):

به طور کلى عملیات بانکى که مطابق قوانین مصوّب مجلس شوراى اسلامى و مورد تأیید ‏شوراى محترم نگهبان، انجام مى‌گیرد، بى‌اشکال است.‏

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

وام گرفتن از بانک ها مانعى ندارد، و در صورتى که طبق عقود شرعیّه باشد مبلغ اضافى را که مى پردازد ربا نیست، ولى وام را براى هر کارى مى گیرند باید مطابق قرارداد عمل کنند.