آیا کار کردن در مکانی که مشروب سرو می شود اشکال دارد؟
پرسش
بنده چند سؤال داشتم و امیدوارم که شما سریع به سوالات من جواب دهید.
بنده در خارج از کشور و در یک کشور غیر اسلامی زندگی‌ می‌کنم و در این جا پیدا کردن کار برای کسانی‌ که خارجی‌ هستند مشکل هست. مخصوصا در چنین اوضاع بد اقتصادی جهان، حال:
آیا کار کردن در مکانی که مشروب در آن جا سرو می شود مثل رستوران اشکالی‌ دارد؟
پاسخ اجمالی

از آن جا که خواستار حکم فقهی موجود در سؤال مذکور هستید لازم دانستیم از دفاتر مراجع استفتا نماییم که پاسخ دریافتی به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

در صورتی که خود شما در زمینه مشروب و یا محرمات دیگر کار نکنید و صرفاً در بخش مواد حلال اشتغال داشته باشید مانعی ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

با توجه به این که پیدا کردن کار دیگر برای شما مشکل است مجازید این کار را ادامه دهید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

بردن شراب و غذای حرام برای اشخاص جایز نیست و گرفتن اجرت در مقابل آن حرام است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

1. اگر در بخش حلال رستوران مشغول به کار باشید، اشکالی ندارد. و اگر یافتن کار جز در بخش حرام رستوران یا در بخشی که حرام و حلال در آن مخلوط و مشترک است، بسیار سخت باشد، کار کردن در این بخش ها در حد ضرورت بلامانع است.

برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

1. نمایه: کار در اماکن فروش اجناس حرام، سؤال شماره 2725 (سایت: 2985) .

2. نمایه: شغل های حرام، سؤال شماره 519 (سایت: 566) .

3. نمایه: پایداری در عقیده و ایمان، سؤال شماره 1812 (سایت: 3204) .