کد سایت fa8372 کد بایگانی 8381 نمایه حکم نمازهای خوانده شده با انتخاب اشتباه قبله
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|قبله
خلاصه پرسش
اگر شخصی با اعتماد به سایتی که بر اساس مختصات جغرافیایی، قبله منزل را معین می کند، نماز خود را اداء کرده باشد، اما بعد مشخص شود که قبله اعلام شده توسط این سایت کاملاً اشتباه است، در آن صورت حکم نمازهای خوانده شده در طول این ایام چگونه است؟
پرسش
با سلام. برادر من در سوئیس زندگی میکند. از طریق یکی از سایت های اینترنتی (در خصوص تعیین قبله)، منزلی که در آن زندگی می کند را تعیین نموده و دو ماهی را به همین جهت نماز می خوانده است، (آن شهر مسجد نداشته است). بعد از دو ماه متوجه می شوند که ظاهراً آن سایت مختصات جغرافیائی این خانه را اشتباه در نظر گرفته و لذا برادر من در حدود 180 درجه اختلاف قبله داشته است!. با این اوصاف بفرمایید که حکم نمازهای ایشان چگونه است؟ آیا باید نمازهای خوانده شده خود (که بر طبق درجه اختلافش با قبله اداء شده بود) را قضا کند؟ و یا آن که نیازی به اعاده نیست؟ با تشکر
پاسخ اجمالی

پاسخ های دریافتی از دفاتر مراجع به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال اگر شخص از طریق معتبرى، جهت قبله را تعیین و به آن سمت نماز خوانده و بعد فهمید اشتباه کرده، در صورتى که وقت نماز نگذشته، باید اعاده کند و اگر وقت گذشته، قضا ندارد و نماز صحیح مى باشد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

در فرض مذکور اعاده نمازها لازم نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

نماز ها را باید قضا کند.

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی به این شرح است:

نمازی که در هنگام اطلاع از اشتباه امکان اعاده آن در وقت وجود داشته است و اعاده نشده است، باید قضا شود، ولی نمازهایی که در هنگام اطلاع از اشتباه وقت آنها گذشته بوده است، نیاز به قضا ندارد.

برای آگاهی بیشتر به نمایه زیر مراجعه شود:

نمایه: اشتباه در تعیین جهت قبله، سؤال شماره 595 (سایت: 648).