وقتی یک زن غیر مسلمان وارد ایران می شود می بایست حجاب خود را رعایت کند. اما آنگاه که در خارج مثل فرانسه حجاب را تبلیغ دین دانسته و آن را منع می کنند، چرا با آنها برخورد سیاسی و اجتماعی می کنیم؟
پرسش
سلام و عرض ادب و احترام فراوان: جسارتاً اولش یک توضیح بدم که یکی از دلایل اصلی که شما را برای جواب دادن به سؤآلات شرعی انتخاب کردم این است که هم علوم حوزوی دارید و هم علوم دانشگاهی و تسلط به چندین زبان که نشون دهنده این است که شما قطعاً و قطعاً عالم اهل علمی هستید و نسبت به زمانه آگاهی دارید.
سؤال من راجع به پوشش خانم‌هاست.
قوانین کشور ما بر حسب مسائل شرعی این است که خانم‌ها باید در ملاء عام پوشش اسلامی داشته باشند حالا با هر تعریف جامعی. حتی اگر خانم غیر مسلمانی از کشور خارجی می‌آید ایران، باید پوشش اسلامی داشته باشد و این قضیه در محیط دانشگاه و غیر دانشگاه فرقی نمی‌کند. حالا سؤال من این است: چرا خانمی که توی کشور خارجی مثل فرانسه، آلمان و غیره در محیط دانشگاه پوشش اسلامی دارد و آنها طبق قاعده و قانون کشور خودشان این قضیه را تبلیغ دینی می‌دانند و آن را منع می‌کنند، ما با این قضیه برخورد سیاسی و اجتماعی می‌کنیم و می‌گیم که کارشان اشتباه است؟ (البته کاری به غرض ورزی بعضی از کشورها نسبت به اسلام ندارم. به طور کل دارم صحبت می‌کنم.(
اگر جواب این سؤال بنده را بدهید ممنون می‌شوم.
پاسخ اجمالی

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی به این شرح است:

رعایت حجاب برای زنان مسلمان نسبت به افراد غیر محرم یک واجب شرعی است. بنابراین، آزادی عقیده و دین اقتضا می کند زنان مسلمان بتوانند در هر محیطی به وظیفه­ی دینی خود عمل کنند.

اما بی حجابی برای غیر مسلمانان یک وظیفه دینی نیست، که الزام آنان به حجاب در جمهوری اسلامی با آن منافات داشته باشد. بلکه از منظر آنها حجاب امر جایزی است که قانون می تواند آن را مانند هر امر جایز دیگری، الزامی و واجب کند.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه شود:

1. نمایه: حجاب در اسلام، سؤال شماره 431 ( سایت: 459) .

2. نمایه: فلسفه حجاب زنان، سؤال شماره 825 (سایت: 884) .

3. نمایه: ترک حجاب برای در امان ماندن از تهمت تروریست، سؤال شماره 1752 (سایت: 2006) .

4. نمایه: قانون حجاب و دلایل اجبار در اجرای آن، سؤال شماره 1174 (سایت: 1177) .

5. نمایه: تأثیر عرف در حجاب، سؤال شماره 3439 (سایت: 4132) .

6. نمایه: استثنائات حجاب، سؤال شماره 5958 (سایت: 6386) .

7. نمایه: ضرورت حجاب برای بانوان، سؤال شماره 6865 (سایت: 7141).

8. نمایه: پایداری در عقیده و ایمان، سؤال شماره 1812 (سایت: 3204) .