آیا می‌توان به جای نوافل یومیه، نمازهای مستحبی دیگری مانند نماز حاجت و امثال آن را به‌جا آورد؟
پرسش
آیا جایز است به جای نوافل نمازها، سایر نمازهای مستحبی خوانده شود؟ مثل این که به جای دو رکعت از نوافل ظهر، دو رکعت نماز حاجت خوانده شود.
پاسخ اجمالی

نمازهای مستحبی دیگر، گرچه خود دارای ارزش و پاداش می‌باشند، اما نمی‌توانند جای نمازهای نافله یومیه را گرفته و از آنها کفایت کنند.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

نوافل شبانه روز فضیلتش بیشتر است.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

خیر، کفایت نمی‌کند.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

خواندن آن مانعی ندارد ولی جایگزین نوافل یومیه نمی‌شود

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

مانعی ندارد ولی دیگر از نوافل یومیه محسوب نمی‌شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.