زندگی‌نامه بکر بن حی تیملی که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، را بیان نمایید.
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه بکر بن حی تیملی که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، را بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

بر اساس گزارش برخی از منابع تاریخی یکی از کسانی که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به فیض شهادت نائل شد،[1] بکر بن حی تیملی است.[2] وی از بنی تیم الله بن ثعلبه بود.[3]

گزارش بیشتری از این شهید را در منابع کهنی که در دسترس ما بود نیافتیم، اما در برخی از منابع متأخر نام وی را بکر بن حی بن تیم اللَّه بن ثعلبة تیمی و یا بکر بن حى بن على‏ ذکر کرده، و ایشان را از جمله کسانى می‌دانند که ابتدا به قصد جنگ با امام حسین(ع) در سپاه عمر بن سعد قرار گرفته، اما پس از شعله‏ور شدن آتش جنگ، به امام(ع) پیوسته و با سپاهیان ابن سعد به مبارزه پرداخت و در نخستین حمله و یا حملات بعدی، در کنار امام حسین(ع) به خیل شهیدان پیوست.[4]

[1]. «شهدای قیام عاشورا»، 28614.

[2]. رسان، فضیل بن زبیر، تسمیة من قتل مع الحسین ع‏، ص 154، قم، آل البیت‏ ع، چاپ دوم‏، 1406ق.

[3]. همان.

[4]. الحسینی الحائری الشیرازی‏، سید عبدالمجید، ذخیرة الدارین فیما یتعلق بمصائب الحسین ع و اصحابه‏، ص 461، قم، زمزم هدایت‏، بی‌تا.