تخیّل چیست؟
پرسش
تخیل چیست؟
پاسخ اجمالی

«تخیل» عبارت است از: حرکت‏ نفس در محسوسات، چنان‏که حرکت‏ نفس در معقولات را تفکر می‌گویند.[1]

به بیان دیگر، یکی از نیروهای ادراکی نفس انسان قوّۀ خیال است؛ کار این قوّه را که حفظ و بایگانی صورت‌ها و اشکال جزئی محسوسات و تصرف در آنها است، تخیّل می‌نامند.[2]

[1]. سجادی، سید جعفر، فرهنگ اصطلاحات فلسفى ملاصدرا، ص 56، تهران، نهضت زنان مسلمان، چاپ دوم، 1360ش.

[2]. ر. ک: «استفاده مناسب از قوّۀ خیال»، 14908؛ «وهم و خیال در فلسفه و روایات»، 32002.