این حدیث از کیست؟: "بهترین شما کسانی هستند که بهترین برخورد را با همسران و دخترانشان دارند".
پرسش
این حدیث از کیست؟: "بهترین شما کسانی هستند که بهترین برخورد را با همسران و دخترانشان دارند".
پاسخ اجمالی

این روایت از رسول خدا (ص) است که فرمود: "خَیْرُکُمْ خَیْرُکُمْ لِنِسَائِکُمْ وَ بَنَاتِکُم"؛ [1] ‏ بهترین شما، کسى است که نسبت به همسران و دخترانش نیکو رفتارتر باشد.

گفتنی است در سخنان پیامبر اکرم (ص) روایات دیگری شبیه به این مضمون آمده است مانند:

1. "خَیْرُکُمْ خَیْرُکُمْ لِنِسَائِهِ وَ أَنَا خَیْرُکُمْ لِنِسَائِی"؛ [2] بهترین شما، کسى است که نسبت به همسرانش نیکو رفتارتر باشد، من بهترین شما نسبت به زنان خویش هستم.

2. "خَیْرُکُمْ خَیْرُکُمْ لِأَهْلِهِ وَ أَنَا خَیْرُکُمْ لِأَهْلِی"؛ [3] بهترین شما، بهترینتان نسبت به خانواده‏اش است، و من بهترین شما نسبت به خانواده هستم.

نمایه های مرتبط:

مؤمنان در هنگام برخورد با یکدیگر، سؤال 11824 (سایت: 13365) .

نقش مردان در ارزش دهی به زنان، 8301 (سایت: 8438) .

این پرسش پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] محدث نوری، مستدرک الوسائل، ج 14، ص 255، مؤسسة آل البیت، قم، 1408 ق.

[2] شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 443، انتشارات جامعه مدرسین، قم، 1413 ق.

[3] همان، ص 555.