اصل ماهیت چیست؟ و چگونه می‌توان تصور کرد که ماهیت هم موجود باشد و هم معدوم؟!
پرسش
اصل ماهیت چیست؟ آیا ماهیت اصالت دارد یا نه ؟ این عبارت - که ماهیت می‌تواند هم موجود باشد و هم معدوم – را توضیح دهید. چطور یک چیز چطور می‌تواند هم موجود باشد و هم معدوم؟
پاسخ اجمالی
در مورد این‌که اصالت ماهیت به چه معنا است و آیا ماهیت اصالت دارد یا نه؟ پاسخ‌های 23198 و 7346 را مطالعه کنید.
اما در مورد این جمله که(ماهیت می‌تواند هم موجود باشد و هم معدوم)، منظور این نیست که در آن واحد هم موجود باشد و هم معدوم؛ بلکه منظور این است که ماهیت از آن جهت که نه «موجود بودن» در آن اخذ شده است و نه «معدوم بودن»؛ از این جهت نسبت به «وجود» و «عدم» لا اقتضا است، هر چند نسبت به وجود واقعی و خارجی، یا موجود است یا معدوم.