در یک بازی آنلاین، پول جوایزی که به نفرات اول داده می‌شود از جیب شرکت کننده‌ها تأمین می‌شود، حکم آن چیست؟
پرسش
در یک بازی آنلاین، قابلیت‌هایی وجود دارد که باید پول بپردازی تا فعال شود. پرس و جو کردیم فهمیدیم که هیچ پشتیبانی هم نیست که حمایت مالی کند. می‌‌خواستم بدانم این جوایزی که به نفرات اول داده می‌‌شود -یعنی پول این جوایز از جیب این مردم تأمین می‌‌شود- چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
اگر به گونه‌ای است که در قبال شرکت در مسابقه پولی دریافت می‌شود تا به برنده بدهند، صورت شرعی ندارد و همان شرط‌بندی حرام است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر به گونه‌ای است که در قبال شرکت در مسابقه پولی دریافت می‌شود تا به برنده بدهند، صورت شرعی ندارد و همان شرط بندی حرام است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که از شرکت کنندگان پولی بگیرند، و به قید قرعه از محلّ پول‌های دریافتی جوایزی به برندگان بپردازند، این کار حرام است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه جوایز مذکور با وجوه دریافتی از شرکت کنندگان تهیه شده باشد اخذ آن حرام و اکل مال به باطل است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
کسب درآمد از این راه جایز نیست.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.