نزول یک موجود عقلی در عالم مثال، چه فرقی با یک موجود مثالی دارد؟
پرسش
می‌دانیم که ظهور یک موجود عقلی، یک موجود مثالی است. سؤال من: نزول یک موجود عقلی در عالم مثال، چه فرقی با یک موجود مثالی دارد؟
پاسخ اجمالی
موجودات در هر مرتبه‌ای هستند، ظهورشان مطابق همان مرحله است؛ بنابر این، ظهور موجود عقلی در عالم عقل، عقلی است؛ نه مثالی. البته موجودات در مرتبه پایین‌تر می‌توانند ظهور و تجلی داشته باشند، این نوع ظهور مستلزم داشتن خصوصیات همان مرتبه است؛ در نتیجه اگر موجود عقلی در عالم مثال تجلی کند به لحاظ ظهور در این مرتبه فرقی با موجود مثالی ندارد.