آیا سرمایه گذاری در بانک‌های کشورهای غیر مسلمان جایز است؟
پرسش
بر اساس این مطلب که گرفتن سود و بهره بانکی در کشورهای غیر اسلامی جایز است، آیا سرمایه گذاری در بانک ها از قبیل خرید سهام و ... نیز جایز است؟
پاسخ اجمالی

مقام معظم رهبری در پاسخ به سؤالی در این زمینه فرموده اند: "سپرده گذاری در بانک‌های دولت های غیر اسلامی فی نفسه اشکال ندارد به شرطی که موجب افزایش قدرت اقتصادی و سیاسی آنان که از آن بر ضد اسلام و مسلمین استفاده می کنند نشود و در غیر این صورت جایز نیست"[1].
همچنین در پاسخ به این سؤال که: "با توجه به اینکه بعضی از بانک های موجود در کشورهای اسلامی مربوط به دولت های ظالم هستند و بعضی هم وابسته به دولت های کافر و بعضی هم متعلق به مؤسسات خصوصی مسلمانان یا غیر آنان هستند، انجام هر نوع معامله با این بانک ها چه حکمی دارد؟، فرموده اند: "انجام معاملاتی که از نظر شرعی حلال هستند با این بانک ها اشکال ندارد ولی معاملات ربوی و گرفتن بهره قرض نسبت به بانک ها و موسسات اسلامی جایز نیست مگر آنکه سرمایه بانک متعلق به غیر مسلمانان باشد." [2]
بنابر این سرمایه گذاری، سپرده گذاری و خرید و فروش سهام از بانک‌های کشورهای غیر اسلامی که سرمایۀ آن متعلق به غیر مسلمانان است با شرط مذکور اشکالی ندارد.[3]

[1]. ر. ک: سایت اینترنتی بانک سپه، استفتائات بانکی از مقام معظم رهبری.
[2]. همان.
[3]. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید به نمایه‌ 3180 (دریافت سود از بانک‌های غیر اسلامی)  در همین سایت مراجعه نمایید.