بنده با وجودی که خانه‌ای دارم، مدتی است در منازل سازمانی ساکن شده‌ام. آیا این کار من غصب است و نمازم در این خانه باطل است؟
پرسش
سلام، بنده با وجودی که خانه‌ای دارم، مدتی است در منازل سازمانی ساکن شده‌ام و بابت آن، اجاره ناچیزی می‌دهم. می‌خواستم بدانم با توجه به اینکه این خانه‌ها به کسانی تعلق دارد که فاقد مسکن هستند آیا من دچار غصب شده‌ام و نمازم در این خانه باطل است؟ برای جبران چه باید کرد؟
پاسخ اجمالی
چنانچه سکونت شما در این منازل بر خلاف قوانین و مقررات مربوطه باشد، نماز و دیگر تصرفات در آن جایز نیست و هرچه زودتر باید آن را ترک کنید، اما نسبت به نمازهای گذشته، اگر مسئولین مربوطه را آگاه کرده و از آنان رضایت بگیرید اعاده نمازها لازم نیست وگرنه باید نمازها را به تدریج قضا کنید.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در صورتی که خلاف قوانین و مقررات باشد، نماز و دیگر تصرفات در آن جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر قانوناً شما می‌توانید در آن خانه سکونت کنید کار شما غصب نیست و در غیر این صورت نباید در آنجا بمانید والا نماز شما اشکال پیدا می‌کند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
مفروض سؤال بستگی به قوانین و مقررات مربوطه دارد و چنانچه خلاف آنها باشد جایز نیست و باید هر چه زودتر از مسئولین مربوطه سؤال فرمایید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه برخلاف قوانین و مقررات مربوطه باشد جایز نیست، در صورتی‌که از مسئولین مربوطه رضایت بگیرد اعاده لازم نیست و الا باید نمازها را به تدریج قضا کنید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
بر حسب قوانین و شرائط دهنده مسکن عمل شود.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.