آیا مدیر آپارتمان می‌تواند برای تشویق افرادی که به موقع حق شارژ را پرداخت می‌کنند، مبلغی کمتر از دیگران از آنان بگیرد؟
پرسش
آیا جایز است مدیر ساختمان آپارتمانی برای ترغیب ساکنین، نسبت به پرداخت به موقع حق شارژ (هزینه‌های مشترک که ماهانه پرداخت می‌شود)، مبلغی را کمتر از مقدار تعیین شده، از کسانی که به موقع پرداخت می‌نمایند اخذ نماید؟
پاسخ اجمالی
اگر این کار مورد توافق ساکنان باشد، اشکالی ندارد. و در اینکه آیا رضایت همه ساکنان شرط است و یا رضایت اکثریت آنان؟
این موضوع نیز تابع کیفیت قرارداد ساکنان آپارتمان و میزان اختیارات تفویض‌شده به مدیر خواهد بود.
پس اگر وضع سایر مقررات با موافقت اکثر ساکنین انجام می‌شود، در مورد سؤال نیز رضایت اکثریت کافیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض توافق فی نفسه مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
جواز و یا عدم جواز عمل مذکور تابع کیفیت قرارداد اهالی ساختمان و مقدار مسئولیتی است که برای مدیر قرار داده‌اند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه با رضایت جمیع باشد مانعی ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
در صورت توافق تمام مالکان بر چنین امری یا دادن اختیار آن به مدیر ساختمان اشکالی ندارد. لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.