وقتی یک عروسی به مجلس گناه تبدیل شده، و موجب سلب آسایش دیگران است، درخواست مداخله پلیس چه حکمی دارد؟
پرسش
با سلام؛ وقتی یک عروسی به صورت مجلس گناه در حال برگزاری است و همسایگان را آزار می‌دهد، آیا اشکال دارد به پلیس زنگ زد یا ثواب دارد؟
پاسخ اجمالی
در صورتی که جلوگیری از انجام گناه، متوقف بر مداخله پلیس بوده و این کار موجب خطر و مفسده‌ای‌ مهم‌تر (مثل تهدید اطلاع دهنده) نشود، اطلاع دادن به پلیس از باب نهی از منکر، لازم است.
پاسخ تفصیلی
پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اطلاع دادن اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
در صورتی که جلوگیری از گناه، متوقف بر آن باشد، اطلاع دادن، لازم است. بله! در فرضی که نهی از منکر، سبب حرج - یا ضرری که اجتناب از آن مهمتر از نهی از منکر باشد - گردد وظیفه‌ای ندارید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که خطر و ضرری نباشد به پلیس اطلاع داده شود.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سؤال مانعی ندارد.
 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
در صورتی که احتمال اثرگذاری باشد و مفسده‌ای بیشتر از مفاسد این جلسات در پی نداشته باشد و برای شما خطری نباشد، به عنوان نهی از منکر، خبر دادن به مراجع قضایی یا انتظامی واجب است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، شبیری زنجانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.