چرا امام حسن مجتبی(ع) را «کریم اهل بیت» می‌گویند؟
پرسش
چرا امام حسن مجتبی(ع) را «کریم اهل بیت» می‌گویند؟
پاسخ اجمالی
چنین لقبی برای امام حسن مجتبی (ع) در منابع روایی و تاریخی اولیه وجود ندارد، اما آن‌حضرت دارای سخاوت راستین، بخشندگى اصیل و بی‌پیرایه‌ای بودند که تنها براى خیر و احسان و کمک به مردم انجام می‌گرفت و هرگز آلوده به خواسته‌هاى ننگین شخصى و ارضای حس شهرت‌طلبى و مقام‌پرستى نگردید. چنین سخاوت پاک و زیبا و مقدسى در وجود حضرت حسن مجتبی(ع) به اعلاء درجه درخشندگى تجلى می‌کرد تا به آن حد که او را به «کریم اهل بیت» توصیف می‌کنند.[1]

[1]. قرشی، باقر شریف، حیاة الإمام الحسن بن على(ع)، ج ‏1، ص 295، بیروت، دار البلاغة، چاپ اوّل‏، 1413ق.