آیا منی آن است که خارج شدن آن با سه شرط؛ جهیدن، شهوت و بیحالی و سست شدن بدن همراه باشد، یا در هر صورت اگر بدون شهوت هم باشد، غسل دارد؟
پرسش
شما در یکی از جوابهایتان به سوال ها گفته بودید که منی آن است خارج شدن آن یا 3شرط جهیدن و شهوت و بیحالی باشد اما در جوابی دیگر گفته اید بیرون آمدن منى، چه در خواب باشد یا بیدارى، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بى‏شهوت، با اختیار باشد یا بى‏اختیار.غسل لازم دارد/حالا کدام درست است ؟ آیا به هر شکل غسل دارد؟
پاسخ اجمالی

سلام علیکم و با تشکر از مکاتبه شما. با بیرون آمدن منی، شخص جنب می شود و فرقی ندارد که در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد،با شهوت باشد یا بدون شهوت،با اختیار باشد یا بی اختیار. [1] اما گاهی انسان شک می کند،مایعی که از او خارج شده است منی هست یا نه؟ در این جا که شک دارد مراجع محترم فرموده اند اگر سه شرط مذکور [2] را داشته باشد منی است. بنابراین اگر یقین داشته باشیم که آب خارج شده، منی است،باید حکم منی را جاری کنیم و اگر شک داشتیم که منی است یا نه، به این نشانه ها رجوع می کنیم.

[1] توضیح المسائل مراجع،ج 1، ص 208،م

[2] یعنی 1- با شهوت باشد. 2- با جستن باشد. 3- بدن سست شود. با استفاده از سؤال 1412:(کد سایت: 1449)

پاسخ تفصیلی
این سوال پاسخ تفضیلی ندارد.