با دخالت‌های خانواده همسرم در زندگی مشترکمان چگونه برخورد کنم؟
پرسش
من 17 ماه است که ازدواج کردم، ولی از همان ابتدا اختلاف‌های ما شروع شد. البته علتش فقط خانواده همسرم هستند که با دخالت‌های بی‌جا هر عملی که دوست دارند انجام می‌دهند و خیلی راحت، به توافق‌های قبل از عقد عمل نمی‌کنند. فشار زیادی بر من وارد می‌شود، ولی به این علت که آبرویم جلوی خانواده‌ام نرود ادامه می‌دهم، چون آنان ابتدا مخالف بودند و بعد از عقد بود که راضی شدند. لطفاً راهنماییم کنید.
پاسخ اجمالی
ازدواج غیر از آن‌که پیوند بین دو نفر است، پیوند دو خانواده است. به همین علت است که به جوانان، توصیه می‌شود در انتخاب همسر، دقت داشته باشند و تا جایی که با معیارهای اصلی و مهم ازدواج، تعارضی نداشته باشد، معیارهای خانواده‌ها را رعایت کنند. برای مسئله شما چند توصیه داریم که امیدواریم مورد استفاده قرار گیرد.
1. ابتدا سعی کنید مدارا را در دستور کارتان قرار دهید و اختلافات خود را با خانواده همسرتان با مدارا حل کنید و به فکر طلاق نباشید؛ چرا که طلاق، اگر چه حلال است ولی مورد غضب خداوند است [1] و از این جهت آخرین راه حل محسوب می‌شود.
2. از روابط خود با همسرتان چیزی بیان نکرده‌اید، از این رابطه، برای حل شدن مشکلاتتان استفاده کنید. سعی کنید با توضیح و تبیین مسائل برای ایشان، وی را با خود همراه کنید. البته این همراهی وقتی میسّر است که حرف شما به حق باشد و به قول معروف یک طرفه به قاضی نرفته باشید.
3. در اغلب موارد، مشکلات از دو طرف حاصل می‌شود، پس سعی کنید اگر اشکالی در نحوه برخورد با خانواده همسرتان دارید، شناسایی کرده و رفع کنید. مقداری حق به طرف مقابل دادن، در آرامش روحی انسان و همراه شدن دیگران با شما، بسیار مؤثر است.
4. در اختلافات خانوادگی، یکی از بهترین راه حل‌ها، استفاده از بزرگان دو طرف و تجربیات آنان است. با خانواده خودتان حتماً مشورت کنید. مسائل را طوری با آنان مطرح کنید که احساس پشیمانی از صحبت‌های شما نداشته باشند.
5. در پایان متذکر می‌شویم که برای حل مشکلاتتان، استعانت از خداوند را فراموش نکنید و همچنین به صورت حضوری به مشاور مراجعه نمایید.
نمایه مرتبط:
وظیفه مرد در موارد اختلاف بین مادر و همسر، سؤال 3769 (سایت: 3965).
راه های مداخله فرزندان در اختلافات پدر و مادر، سؤال 5031 (سایت: 5398).

[1] . کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج 2، ص 328، تهران، دار الکتب الاسلامیة، چاپ چهارم‏، 1407ق.