کد سایت fa92716 کد بایگانی 109437 نمایه هدیه دادن ثواب به خدا و قرآن
طبقه بندی موضوعی هدیه
خلاصه پرسش
آیا می‌توان اعمال نیکی را انجام داده و پاداش آن‌را به خداوند و یا قرآن کریم هدیه داد؟!
پرسش
همان‌طور که مثلا با هدیهی ثواب صلوات و تلاوت قرآن مجید و انفاق و دیگر کارهای خیر به ائمه‌ی طاهرین(ع) به آنان متوسل می‌شویم، آیا می‌توان به خود قرآن کریم به عنوان یکی از ثقلین توسل نمود؟ مثلا صلوات بفرستیم و ثواب آن‌را به قرآن مجید هدیه کنیم؟ و یا ثواب کاری را به خود خدا هدیه دهیم؟
پاسخ اجمالی

از یک منظر، هر کار خیری که از طرف بنده انجام می‌شود را می‌توان به عنوان هدیه‌ی کوچکی از او به پروردگارش ارزیابی نمود؛ اما از منظر دیگر که خداوند کمال مطلق است و این‌گونه نیست که با هدیه یک کار خیر، مقامش ارتقا یابد، کار نیکی که پاداشش به معصومین(ع) هدیه داده شده و موجب ارتقای جایگاهشان می‌شود، در مورد خداوند معنا ندارد.

در مورد قرآن کریم نیز ما می‌توانیم عملی را انجام دهیم و از خدا بخواهیم تا پاداش آن‌را گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه قرار دهد؛ اما خود قرآن کریم سخن خدا است و همان‌گونه که منطقی نیست که عملی را انجام داده و ثوابش را به خود خدا هدیه دهیم، هدیه‌ی پاداش یک عمل به کلام خدا نیز وجهی ندارد و در روایات نیز بدان اشاره نشده است.