من شش روز از روزه ماه رمضان را عمدا باطل کردم حال می خواستم بدانم که اگر من کفاره کل را که جمعا 135000 تومان می باشد داخل صندوق کفاره ای که در ماه رمضان جمع می کنند بیندازم اشکال دارد یا نه؟ یا باید به دفاتر مراجع تحویل دهم؟
پرسش
من شش روز از روزه ماه رمضان را عمدا باطل کردم حال می خواستم بدانم که اگر من کفاره کل را که جمعا 135000 تومان می باشد داخل صندوق کفاره ای که در ماه رمضان جمع می کنند بیندازم اشکال دارد یا نه؟ یا باید به دفاتر مراجع تحویل دهم؟
پاسخ اجمالی

انواع کفاره روزه ماه مبارک رمضان را می توانید در سؤال 1965 (سایت: 1990) ببینید. اگر بنا باشد برای دادن کفاره، اطعام فقیر انتخاب شود برای اطعام فقیر نمی تواند پول آن را به فقرا بدهد، بلکه همان طور که گفته اند باید شصت فقیر را سیر کند یا به هر کدام یک مُد که تقریباً ده سیر است(750 گرم) طعام یعنى گندم یا جو و مانند اینها بدهد. [1]

در صورتی پرداخت پول به فقیر جایز است که اطمینان داشته باشد فقیر به وکالت از طرف او به عنوان کفاره، طعام خریداری می کند. [2]

پرداخت پول کفاره به برخی از مراکز در صورتی جایز است که انسان اطمینان داشته باشد به مصرف طعام فقیران می رسد. [3]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 928.

[2]   سیستانى، منهاج الصالحین، ج 3، م 776؛ صافى، هدایة العباد، ج 2، الکفارات، م 20؛ امام، تحریرالوسیله، ج 2، الکفارات، م 20؛ خامنه‏اى، اجوبة الاستفتاءات، س 801؛ مکارم، استفتاءات، ج 1، س 291 و دفتر: حضرات آیات فاضل، وحید و نورى، تبریزى و بهجت . با استفاده از نرم افزار پرسمان.

[3] همان.