اگر شخصی نماز قضا بر ذمه داشته باشد، آیا می تواند آن را به این صورت بجا آورد: یک ماه، نماز قضای صبح سپس به مدت یک ماه، نماز ظهر و بعد یک ماه نماز عصر و همین طور تا آخر؟
پرسش
اگر شخصی یک ماه نماز قضا از سال های قبل بر ذمه داشته باشد، آیا می تواند آن را به این صورت بجا آورد: در ابتدا، به مدت یک ماه، هر روز یک نماز قضای صبح بجا آورد و سپس به مدت یک ماه، هر روز نماز ظهر بخواند و سپس یک ماه نماز عصر و همین طور تا آخر که در مجموع نمازهای قضای آن یک ماه را در طول پنج ماه بجا می آورد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

بله می تواند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

رعایت ترتیب در قضاى نمازها لازم نیست؛ مگر نسبت به نماز ظهر و عصر از یک روز و همچنین مغرب و عشاى مربوط به یک روز. بنابراین، مى توانید ابتدا تمام نمازهاى صبح را قضا کنید، سپس نمازهاى ظهر، سپس نمازهاى عصر، و پس از آن نمازهاى مغرب، و سپس نمازهاى عشاء.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه شود:

1. «قضای روزه و نماز درصورت انجام ندادن غسل جنابت»؛ سؤال 3302 (سایت: 3687) .

2. «چگونگی انجام نمازهای قضا»؛ سؤال 4848 (سایت: 5127) .

3.   «خواندن قضای نماز ها به صورت دو رکعتی»؛ سؤال 11591 (سایت: 11417) .