حکم اسلام در خصوص نگهداری گرگ دست آموز چیست؟
پرسش
این جانب علاقه زیادی به گرگ ها دارم، می خواستم بدانم حکم اسلام در خصوص نگهداری گرگ دست آموز چیست؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

فی نفسه اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

نگهداری حیوانات مانعی ندارد ولی سزاوار است افراد با ایمان هدفی از آن داشته باشند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

نگهداری فی نفسه مانعی ندارد ولی از جهت نماز و طهارت باید مراعات شود. اگر موی گرگ همراه انسان باشد نماز با آن باطل است و مدفوع و ادرار آن نجس می باشد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

1- اشکالی ندارد.

2- مدفوع این حیوان نجس است.

3- وجود اجزاء این حیوان، مانند کرک یا پشم آن، همراه نماز گزار به صحت نماز وی اشکال وارد می کند.