با توجه به این‌که محتویات داخل سی‌ دی ‌ها را جز با از بین بردن آن سی دی، نمی‌توان پاک کرد، آیا می‌‌توان سی ‌‌دی ‌هایی که حاوی مطالب مستهجن می‌باشند را، بدون اذن مالک آن سی دی از بین برد؟
پرسش
با توجه به این‌که محتویات داخل سی دی ها را جز با از بین بردن آن سی دی، نمی‌توان پاک کرد، آیا می‌توان سی‌ دی هایی که حاوی مطالب مستهجن می‌باشند را، بدون اذن مالک آن سی دی از بین برد؟ اصولا وظیفه‌ی شخص، در این‌گونه موارد که این قبیل سی دی‌ها (به هر شکلی) در اختیار او است اما مالک آن، فرد دیگری است، چیست؟
پاسخ اجمالی
بر فرض سؤال، برخی[1] از مراجع تقلید اشکالی در از بین بردن سی دی، نمی‌دانند. اما برخی،[2] دیگر می‌گویند: باید این سی دی به صاحبش برگردانده و با وجود شرایط، نسبت به وی، نهی از منکر شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[3]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
جایز نیست و وظیفه‌ای ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
باید برگرداند و نهی از منکر کند مگر این‌که حاکم شرع اجازه دهد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه از بین بردن آنها موجب مفسده و اختلاف شدید نمی‌شود باید آنها را از بین برد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال که حاوی مطالب باطله است و قابل پاک کردن هم نمی‌باشد شکستن آن لازم است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورتی‌که حاوی مطالب مستهجن و مفسده انگیز باشد و امحاء مطلب جزء با از بین بردن عین آن مقدور نباشد، نابود کردن آن بلامانع است.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر محتویات سی دی جز فساد فایده‌‌ای ندارد و جز با انهدام سی دی نمی‌توان آن‌را از بین برد، شکستن سی دی اشکالی ندارد. لینک به سایت استفتائات

[1].  آیات عظام: مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی، هادوی تهرانی.
[2].  آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی.
[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.