من امسال با استفاده از سهمیه بسیج، در کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد قبول شدم. ولی حالا که فکر می کنم خودم را صددرصد لایق استفاده کردن از این سهمیه نمی دانم، تکلیف چیست؟
پرسش
سلام. من امسال کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد با استفاده کردن از سهمیه بسیج قبول شدم. ولی حالا که فکر می کنم خودم را 75 درصد لایق استفاده کردن از این سهمیه می دانم، چون این سهمیه شرایط خاص و محدودیت و ظرفیت دارد، احساس می کنم جای یک نفر را گرفتم و حقش را ضایع کردم. ولی با این حال، نفر بعدی که احساس می کنم حقش را ضایع کردم، در دانشگاه دیگری قبول شده است. در صورت وجود این شخص که به احتمال 80 درصد شرایط استفاده از این سهمیه را داشته تکلیف چیست؟ از طرفی با انصراف دادن من آن شخص نمی تواند جای مرا بگیرد و حتی بر اساس قانون، امکان جابجایی نیز وجود ندارد. از طرفی حدود 20 در صد احتمال می دهم که آن شخص اصلا وجود ندارد و نتوانسته شرایط لازم را کسب کند. در ضمن احتمال پیدا کردن این شخص در صورت وجود؛ خیلی کم است.
پاسخ اجمالی

سؤال شما از دفاتر مراجع عظام تقلید استفتاء شد و پاسخ ایشان به شرح زیر می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در هر صورت اگر طبق قوانین و مقررات مربوطه باشد، اشکال ندارد و شما وظیفه ای ندارید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

به درس خود ادامه دهید و نگران نباشید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

به هیچ عنوان به این شک ها و وسوسه ها اعتنا نکنید و با آرامش خاطر و توکل به خدا به درس و تحصیل بپردازید، ما هم برای موفقیت شما دعا می کنیم.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

بطور کلی اگر سهمیه مزبور مطابق قوانین و مقررات شرعی به افرادی تعلق می گیرد، استفاده از آن مطابق مقررات مانعی ندارد.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.