مسلم بن عقیل از ابتدای ورود چه مدت در کوفه بود تا به شهادت رسید؟
پرسش
مسلم بن عقیل از بدو ورود چه مدت در کوفه بود تا به شهادت رسید؟
پاسخ اجمالی
بنابر نقل برخی از تاریخ‌نگاران حضرت مسلم بن عقیل در روز 15 ماه مبارک رمضان از مکه به قصد کوفه خارج شد و در روز 5 شوّال به کوفه رسید.[1]
شیخ مفید(ره) نیز درباره زمان رسمی قیام حضرت مسلم می‌نویسد: «مسلم بن عقیل، در روز سه‌شنبه هشتم ذى حجه سال شصتم هجرت در شهر کوفه قیام کرد و در روز چهارشنبه نهم همان ماه که مصادف با روز عرفه بود به شهادت رسید و حضرت امام حسین(ع) در روز خروج مسلم که مصادف با روز ترویه بود از مکه به طرف عراق رهسپار شد».[2]
بنابراین، مدت زمان حضور حضرت مسلم در کوفه دو ماه و چهار روز بوده است.

[1]. مسعودی، ابو الحسن علی بن الحسین، مروج الذهب و معادن الجوهر، تحقیق: داغر، اسعد، ج 3، ص 54، دار الهجرة، قم، چاپ دوم، 1409ق؛ مرعشى تستری، قاضى نور الله، إحقاق الحق و إزهاق الباطل، ج 33، ص 649‏، مکتبة آیة الله المرعشى النجفى‏، قم، 1409 ق.
[2]. شیخ مفید، الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج 2، ص 66، کنگره شیخ مفید، قم، چاپ اول، 1413ق.