کد سایت fa2677 کد بایگانی 2542 نمایه دعا و توسل برای ازدواج با فردی از جنس مخالف
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|دعا
خلاصه پرسش
آیا دعا و توسل برای یک فرد نامحرم به منظور ازدواج با او جایز است؟
پرسش
من دختری 18-19 ساله و در حال تحصیل در دانشگاه هستم و از پسری خوشم آمده و عاشقانه دوستش دارم. البته نیت یا قصد بدی در مورد رابطه با او ندارم و قصد و نیتم خیر است. اگر سر نماز برای او دعا کنم و برای رسیدن به او نماز و دعای توسل و . . . بخونم یا هر کار دیگری (نذر) انجام دهم، مورد رضایت خداوند است و ممکن است اگر مصلحت خدا در این کار باشد با این کارها به عملی شدن نیتم نزدیک بشوم؟ اگر گاهی نگاهم به چشم های او بیفتد با توجه به این که نامحرم است ولی اگر قصد من بد نباشد چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

آرزو و علاقه قلبی به شخصی از جنس مخالف برای ازدواج با او گناه و حرام نیست. هم چنین اگر به دنبال چنین علاقه ای، انسان برای رسیدن به هدف مشروع خود که همان ازدواج شرعی است به درگاه الاهی دعا و درخواست کند و یا نذر کند و یا به ائمه طاهرین (ع) توسل جوید، بسیار پسندیده است چرا که نیاز به ازدواج و تشکیل زندگی مشترک نیاز طبیعی انسان است که خداوند در وجود او قرار داده است.

همین طور انسان می تواند فرد یا افرادی را برای فراهم کردن وصلت و ازدواج شرعی واسطه قرار دهد که این یک امر پذیرفته شده در شرع و عرف است و حتی در زندگی پیامبر اکرم (ص) بسیار اتفاق افتاده که زنان و دخترانی علاقه مند به ازدواج با ایشان بودند و واسطه هایی را نیز به نزد ایشان می فرستادند تا خواسته خود را به اطلاع ایشان برسانند[1]، قطعا توسل به درگاه الاهی و ائمه طاهرین (ع) برای انجام چنین خواسته ای بسیار مطلوب و پسندیده است.

البته نگاه از روی شهوت چه از ناحیه مرد باشد یا از ناحیه زن، حرام است.

[1] نک: ابن هشام، سیره، ج 1، ص 188.