من شاغل در بیمارستان هستم. غذایی که برای بیمارانِ بخش می‌آورند اکثراً سوپ و ماست آن اضافی می‌ماند که در صورت بر گرداندن آنها، دو ریخته می‌شوند، آیا ما می‌توانیم از آنها استفاده نماییم؟
پرسش
با سلام. من شاغل در بیمارستان هستم. غذایی که برای بیماران بخش می‌آورند اکثراً سوپ و ماست آن زیاد می‌باشد و اضافی می‌ماند. آشپز به جهت برنگرداندن و دور نریختن آنها، به پرسنل می‌دهد و در آخر شیفت استفاده می‌شود. آیا مشکلی از لحاظ شرعی وجود دارد؟ تکلیف غذاهای اضافی استفاده شده چیست؟
پاسخ اجمالی
اگر عمل مذکور بر خلاف مقررات نباشد، استفاده از غذای مذکور اشکالی ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
ملاک در این‌گونه امور قوانین و مقررات مربوطه مى‌باشد و اگر عمل مذکور بر خلاف مقررات نباشد، مانعى ندارد و الا جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در مواردی که مقررات اجازه می‌دهد، یا اینکه  این کار با اجازه مسئولینی باشد که در این حیطه، اختیارات قانونی دارند اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
به مقتضای قوانین عمل شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
در صورتی که عدم استفاده از این مواد موجب هدر رفتن آنها می‌شود، استفاده از آنها اشکالی ندارد.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.