آیا با استناد به آیات و روایات می‌توان گفت که زمان فقط محدود به دنیا است و در آخرت زمان معنا ندارد؟
پرسش
آیا با استناد به آیات و روایات می‌توان گفت که زمان فقط محدود به دنیا است و در آخرت زمان معنا ندارد؟
پاسخ اجمالی
واژه «زمان» دارای معانی و کاربردهای متعدد است: این واژه در اصطلاح فلسفه اختصاص به موجودات مادی دارد؛ از نظر فیلسوفان زمان، مقدار حرکت جسم است. بنابر این، اختصاص به موجودات مادی دارد. اما گاهی مقصود از زمان مطلق امتداد است؛ بر این اساس، در مورد آخرت یا موجودات غیر مادی نیز به کار می‌رود. البته برخی از حکیمان برای جلوگیری از اشتباه، واژه «دهر» و «سرمد» را برای موجودات غیر مادی پیشنهاد دادند.
برای اطلاع بیشتر این پاسخ‌ها: 5895(عدم وجود زمان در عالم ارواح ) و 3255(روزهایی برابر با 1000 سال یا 50000 سال) را مطالعه کنید.