آیا می‌شود برای کسی که در زمان زنده بودنش قرآن نمی‌خواند بعد از مرگش قرآن خواند؟
پرسش
اگر کسی قرآن نمی‌‌خواند آیا جایز است برایش قرآن خواند؟
پاسخ اجمالی
برای کسی که در زمان زنده بودنش قرآن نمی‌خواند، اگر به قرآن اعتقاد داشت و منکر آن نبود -هر چند تلاوت نمی‌کرد- خواندن قرآن و هدیه ثوابش به آن میت، نه تنها اشکالی ندارد؛ چه بسا این کار از باب ارسال خیرات برای او موجب نزول رحمت الاهی و کم شدن یا از بین رفتن برخی از عذاب‌ها می‌گردد.
پیامبر اکرم(ص) در این باره می‌فرماید: ‏«اگر کسى وارد قبرستان شود و سوره یاسین بخواند، خداوند متعال در آن روز (عذاب را) بر مردگان آن قبرستان تخفیف مى‏‌دهد و در مقابل، به تعداد آن مرده‌‏ها براى این فرد، حسنه خواهد بود».[1]
در روایت دیگری امام صادق(ع) می‌فرماید: «هر مسلمانى که به نیابت از طرف میتى، عمل خیرى انجام دهد، خداوند متعال پاداش او را دو برابر کرده به آن مرده نیز بهره‌‏اى مى‏‌رساند».[2]
برای آگاهی بیشتر: خواندن قرآن برای اموات، ۳۷۹۲

[1]. «مَنْ‏ دَخَلَ‏ الْمَقَابِرَ فَقَرَأَ سُورَةَ یس خَفَّفَ اللَّهُ عَنْهُمْ یَوْمَئِذٍ وَ کَانَ لَهُ بِعَدَدِ مَنْ فِیهَا حَسَنَاتٍ»، ابن فهد حلى، احمد بن محمد، عدة الداعی و نجاح الساعی‏، محقق و مصحح: موحدى قمى، احمد، ص 146، دار الکتب الإسلامی، بی جا، چاپ اول، 1407 ق.
[2]. «مَنْ عَمِلَ مِنَ الْمُسْلِمِینَ عَنْ مَیِّتٍ عَمَلَ خَیْرٍ [عَمَلًا] [خَیْراً] أَضْعَفَ اللَّهُ لَهُ أَجْرَهُ وَ نَفَعَ اللَّهُ بِهِ الْمَیِّتَ»، عدة الداعی، همان.