آیا کتاب حضرت ابراهیم هنوز موجود است؟
پرسش
آیا کتاب حضرت ابراهیم هنوز موجود است؟ چطور می شود به متن آن دست یابیم؟
پاسخ اجمالی

هم اکنون چیزی به عنوان کتاب حضرت ابراهیم در دسترس نیست. هر چند در منابع زیر در باره آن توضیح هایی داده شده و قسمتهایی از آن ذکر شده است:

1. در قرآن به عنوان صحف ابراهیم از کتاب آن حضرت یاد شده است و گفته شده که قسمتی از موعظه های سوره اعلی در صحیفه حضرت ابراهیم نیز بوده است.[1]

2. در روایتی از ابوذر آمده که پیامبر (ص) در باره صحف حضرت ابراهیم فرموده است: خداوند بر ابراهیم (ع) 10 کتاب نازل فرمود[2] و در روایت دیگری تعداد کتب آن حضرت 20 عدد گفته شده و اضافه شده است که پیامبر در جواب ابوذر که پرسید در آن چه بود فرمود: تمام آن مثلهای [حکمت آمیز] بود و قسمت هایی از عبارات آن در روایت بیان شده است.[3]

3. قسمت هایی از اصحاح هفدهم سفر تکوین در عهد قدیم کتاب مقدس، عبارت هایی به عنوان عهد خدا با حضرت ابراهیم (ع) آورده است که با توجه به تحریف های موجود در آن متن ها، فقط می شود گفت: ممکن است ارتباطی با کتاب های حضرت ابرهیم (ع) داشته باشد.

[1] اعلی، 19.

[2] شیخ مفید، الاختصاص، 264، چاپ کنگره شیخ مفید، قم، 1413 ق.

[3] شیخ صدوق، الخصال، ج 2، ص 524، انتشارات جامعه مدرسین، قم، 1403 ق.