آیا لازم است در غسل ترتیبی هر قسمت از بالا به پایین شسته شود؟
پرسش
آیا در غسل ترتیبی هر قسمت را باید از بالا به پایین شست؟ در این صورت اگر به طور غیر عمد دست از پایین به بالا کشیده شد آیا غسل باطل است و باید آنرا از ابتدا اعاده کرد؟
اگر ممکن است نظر مقام معظم رهبری را بنویسید.
پاسخ اجمالی

نظر همه مراجع معظم تقلید ازجمله مقام معظم رهبری این است که: در غسل لازم نیست بدن را از بالا به پایین بشوید. بله تنها از مراجع معاصر آیت العظمی بهجت، شستن از بالا به پائین را در غسل ترتیبی به احتیاط وجوبی لازم می دانند.[1]

-[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 222، مسأله 380.