من در شرکتی سرپرست انبارم و کالاها با هماهنگی من به مشتری‌ها ارسال می‌شود. آیا اگر من به صورت جداگانه مبلغی را از واسطه‌ی حمل بار دریافت کنم، اشکال دارد؟
پرسش
من در یک شرکت خصوصی سرپرست انبارم و کالاها با هماهنگی من توسط شرکتهای باربری به مشتریها ارسال می‌شود. از گذشته مرسوم بوده که انباردار بابت این کار مبلغی را از پایانه (شرکت حمل کننده بار) دریافت می‌کرد. حال سؤال این است که این پول که انباردار دریافت می‌کند چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی
ملاک در اینگونه امور مقررات مربوطه است؛ لذا اگر این عمل برخلاف قراردادِ بین شما و شرکتتان نباشد، گرفتن مبلغ مذکور با رضایت شرکت حمل کننده بار مانعی ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
ملاک در اینگونه امور مقررات مربوطه مى‌باشد و اگر عمل شما برخلاف مقررات نباشد، مانعى ندارد و الا جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر بر خلاف قرار داد کارمندى نباشد اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه برخلاف قرارداد فیمابین شما و شرکتتان نباشد، گرفتن مبلغ مذکور با رضایت شرکت حمل کننده بار مانعی ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر خلاف مقررات دولت جمهوری اسلامی ایران یا آن شرکت خصوصی نباشد و مصالح آن شرکت را مراعات کند، دریافت آن اشکال ندارد. لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.