آیا درنظر گرفتن اندرونی و بیرونی در ساخت خانه‌های مسکونی مستحب یا واجب است؟
پرسش
اگر سازنده ساختمان آپارتمانی بتواند نقشه داخلی هر واحد را به گونه‌ای طراحی کند که اتاق مهمان‌های مرد از فضای داخلی اعضای منزل جدا بوده و به اصطلاح خانه دارای اندرونی و بیرونی باشد، آیا ساختن واحد آپارتمانی با این ویژگی مستحب و یا واجب است؟
پاسخ اجمالی
هر چند به لحاظ شرعی، این کار را نمی‌توان واجب شمرد، ولی سزاوار است این رویکرد در طراحی و ساخت آپارتمان‌ها و منازل مسکونی، نهادینه شود و اگر این جداسازی به نیت رعایت بیشتر امور شرعی باشد، شاید بتوان آن‌را امری مستحب دانست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی و نوری همدانی  (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.