اگر زن و مرد نامحرمی در یک مکان اشتغال به کار داشته و مرد با رفتار خود زمینه گناه را فراهم کند، با توجه به اینکه آن زن به درآمد آن شغل نیازمند است، آیا باید آن کار را ترک کند؟
پرسش
اگر زنی مشترکاً با آقایی اشتغال به کار داشته باشند و آقا از این فضا سوء استفاده نموده و با رفتار خود زمینه گناه را فراهم کرده و حتی گاهی با عمل خود زن را مجبور به گناه کند، مانند آنکه دست او را بگیرد. با توجه به اینکه تنها راه درآمد زن، شغلی است که فی‌الحال با آن آقا دارد و به آن درآمد هم نیازمند است، بفرمایید به لحاظ شرعی حکم قضیه چیست؟ آیا زن مکلف به ترک شغل می باشد؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال، چنانچه نهی از منکر مؤثر نباشد، زن باید شغل مذکور را ترک کند و در کسب روزی، به خداوند متعال توکل نماید.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در صورتی که موجب ارتکاب گناه شود، حضور در مکان مذکور جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
بله، باید آن محل را فوراً ترک کند و باقی ماندن در آنجا حرام است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر نهی از منکر مؤثر نباشد زن باید شغل مذکور را ترک کند و به خداوند متعال توکل نماید و روزی دهنده‌ی حلال، خداوند است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، چنانچه راهی جهت امر به معروف و نهی از منکر نداشته باشد، اشتغال او در چنین فضائی جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه خوف وقوع در گناه باشد لازم است محل مذکور را ترک کند.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
بر زن لازم است این شغل را ترک کند.   لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.