آیا اﺳﻢ ﺩﺧﺘﺮ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ «ﻋﻂﺮﻳﻦ» اﺯ ﻛﻠﻤﻪ ﻋﻂﺮ و ﻣﻌﻂﺮ ﻣﺸﺘﻖ ﺷﺪﻩ ﺭا می‌توانیم اﺯ اﻟﻘﺎﺏ ﺣﻀﺮﺕ ﺯﻫﺮا(س) ﺑﺪاﻧﻴﻢ؟
پرسش
ﺁﻳﺎ اﺳﻢ ﺩﺧﺘﺮ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ «ﻋﻂﺮﻳﻦ» اﺯ ﻛﻠﻤﻪ ﻋﻂﺮ و ﻣﻌﻂﺮ ﻣﺸﺘﻖ ﺷﺪﻩ ﺭا می‌توانیم اﺯ اﻟﻘﺎﺏ ﺣﻀﺮﺕ ﺯﻫﺮا(س) ﺑﺪاﻧﻴﻢ؟ آﻳﺎ ﺭﻭاﻳﺎﺗی ﺩﺭ اﻳﻦ ﻣﻮﺭﺩ وجود دارد؟ بفرمایید آﻳﺎ ﻫﺮ اﺳﻢ ﺯﻳﺒﺎ و ﻟﻂﻴﻒ و ﭘﺮ معنا ﺭا می‌توانیم اﺯ اﻟﻘﺎﺏ ﺣﻀﺮﺕ ﺣﺴﺎﺏ ﻛﺮﺩﻩ و ﺑﻪ اﻳﻦ ﻧﻴﺖ ﺑﺮ ﺭﻭی ﻓﺮﺯﻧﺪﻣﺎﻥ ﺑﮕﺬاﺭﻳﻢ؟
پاسخ اجمالی
القابی که برای حضرت زهرا(س) بیان شده، برگرفته از روایاتی است که از سوی معصوم(ع) به ما رسیده و ما نمی‌توانیم از ناحیه خود از برخی واژه‌ها؛ مانند عطر، مشک و امثال آن - هر چند زیبا و دارای بار معنایی بلند باشند- مفاهیمی را انتزاع نموده و به عنوان القاب آن‌حضرت، به ایشان نسبت داده و در نتیجه آن‌را به عنوان لقبی از القاب آن بانوای گرامی برای فرزندان خود قرار دهیم.
برای آگاهی بیشتر در ارتباط با القاب حضرت زهرا(س) و بهترین اسم برای فرزندان، این پاسخ‌ها را مطالعه کنید: القاب حضرت زهرا(س) در احادیث و منابع اسلامی، پاسخ شماره 5380؛ بهترین اسم، پاسخ شماره 8652.