احادیثی که در باره ولد الزنا وارد شده است کدامند؟
پرسش
سلام. احادیث مربوط به ولد زنا را می خواهم.
پاسخ اجمالی

فرزندی که از زنا متولد شود (ولد زنا) از نظر اسلام دارای احکام خاصی است که در روایات پیامبراکرم (ص) و ائمه طاهرین (ع) بیان شده است. آدرس بعضی از آن احادیث عبارتند از:

1-ارث ولد الزنا : وسائل‏الشیعة ج : 26 ص : 274؛بَابُ أَنَّ وَلَدَ الزِّنَا لَا یَرِثُهُ الزَّانِی وَ لَا الزَّانِیَةُ وَ لَا مَنْ تَقَرَّبَ بِهِمَا وَ لَا یَرِثُهُمْ بَلْ مِیرَاثُهُ لِوُلْدِهِ أَوْ نَحْوِهِمْ وَ مَعَ عَدَمِهِمْ لِلْإِمَامِ وَ أَنَّ مَنِ ادَّعَى ابْنَ جَارِیَتِهِ وَ لَمْ یُعْلَمْ کَذِبُهُ قُبِلَ قَوْلُهُ وَ لَزِمَهُ .

2- شهادت دادن ولد الزنا: وسائل‏الشیعة ج : 27 ص : 375 بَابُ عَدَمِ قَبُولِ شَهَادَةِ وَلَدِ الزِّنَا

3- دیه ولد الزنا : وسائل‏الشیعة ج : 29 ص : 223 بَابُ دِیَةِ وَلَدِ الزِّنَا

4- امام جماعت شدن ولد الزنا: مستدرک‏الوسائل ج : 6 ص : 465؛  بَابُ وُجُوبِ کَوْنِ الْإِمَامِ بَالِغاً عَاقِلًا طَاهِرَ الْمَوْلِدِ وَ جُمْلَةٍ مِمَّنْ لَا یُقْتَدَى بِهِمْ.