آیا به پس انداز حساب قرض الحسنه مسکن، جهت استفاده از وام آن برای تهیه مسکن، خمس تعلق می گیرد یا نه؟
پرسش
اینجانب مقلد مقام معظم رهبری می باشم،نزدیک 4 سال است که حساب قرض الحسنه مسکن دارم و قصد استفاده از وام جهت تهیه مسکن را دارم . آیا به پس انداز اینجانب خمس تعلق می گیرد یا نه؟
پاسخ اجمالی

مقام معظم رهبری در پاسخ به این سؤال که: شخصى خانه‏اى براى سکونت ندارد و براى خرید مسکن یا تهیه ما یحتاج زندگى مالى را پس‏انداز کرده است، آیا این مبلغ خمس دارد؟، فرمودند: مال پس انداز شده از منفعت کسب اگر براى تأمین هزینه‏هاى زندگى باشد، سر سال خمسى، خمس دارد مگر این که پس انداز براى تهیّه لوازم ضرورى زندگى و یا تأمین هزینه‏هاى لازم باشد که در این صورت اگر بعد از سال خمسى در آینده نزدیک (مثلًا دو سه ماه پس از سال خمسى) در راه‏هاى مذکور مصرف شود، خمس ندارد[1] .

با این حساب طبق نظر ایشان، به پس انداز حساب قرض الحسنه مسکن شما، بعد از رسیدن سال خمسى، خمس تعلق می گیرد.

[1]  توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 79، سؤال909.