آیا سربازی یا تحصیل مانع ازدواج می شود؟
پرسش
من سربازی نرفته ام و دو ترم دیگر از دانشگاهم مانده تا مدرک مهندسی بگیرم وضع مالی خانواده ام متوسط رو به بالا است. از کار کردنم نمی ترسم اما ترس از گناه دارم و نمی خواهم به گناه بیافتم. به نظر شما من با این شرایط می توانم ازدواج کنم؟ و اصلا کار درستی است؟
پاسخ اجمالی

ازدواج راهی است که خداوند آنرا برای رفع نیازهای جسمی و روحی قرار داده است و با قرار دادن ثواب بسیار، بر إشاعه آن تأکید کرده است. حال اگر در انتخاب همسر دقت کافی به عمل آید و همسری مناسب انتخاب شود، یقینا انسان را در راه رسیدن به کمال، کمک می کند.

برای شما نیز که موقعیت ازدواج را تا حدود بسیاری دارا هستید، یقینا ازدواج بهترین گزینه بوده و می تواند به شما کمک شایانی کند؛ به خصوص اینکه امروزه قرار دادن زمانی برای دوره نامزدی امری مرسوم بوده و شما می توانید در این زمان به امور دیگر خود بپردازید. همچنین ازدواج، شما را از گناه دور می کند تا خدای ناکرده با لغزشی، عمری حسرت را با خود یدک نکشید و بتوانید با ازدواج، از دنیای خود لذت برده و در عین حال خداوند را از خود راضی نگه دارید.

اما در مورد خدمت سربازی شما باید بگوییم که سربازی مانع از ازدواج نیست، البته امکان دارد برخی از محدودیت ها برای شخص سرباز پیدا شود که شایسته است برای خانوادۀ دختر توضیح داده شود. همچنین امروزه این قانون وجود دارد که اگر شخص متأهلی به خدمت سربازی برود، می تواند در شهر خود خدمت کرده و از مزایایی چون مرخصی بیشتر استفاده کند. شما با تحقیقی در این زمینه می توانید نسبت به آینده خود برنامه ریزی بهتری داشته باشید.