وظیفه کسی که نمی تواند در نماز، ادرار خود را کنترل کند چیست؟
پرسش
مشکلی که اینجانب دارم این است که بعد از توالت، ادرار من متوقف نمی شود. و به همین دلیل موقع نماز خواندن مشکل دارم. و مطمئن نیستم که آیا این ادرار متوقف شده یا خیر؟ با این اوصاف به نظر شما چه راه کاری وجود دارد، که باید انجام بدهم؟
پاسخ اجمالی

این مشکل برای بسیاری از افراد وجود دارد و روایات اهل بیت تکلیف مبتلایان به این مشکل را بیان کرده اند.
حضرت امام خمینی ره در این زمینه فرموده اند: "اگر انسان مرضى دارد که بول او قطره قطره مى‏ریزد یا نمى‏تواند از بیرون آمدنِ غائط خوددارى کند چنانچه یقین دارد که از اول وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا مى‏کند، باید نماز را در وقتى که مهلت پیدا مى‏کند بخواند و اگر مهلت او به مقدار کارهاى واجب نماز است، باید در وقتى که مهلت دارد فقط کارهاى واجب نماز را به جا آورد و کارهاى مستحبّ آن مانند اذان و اقامه و قنوت را ترک نماید".[1]

اما " اگر به مقدار وضو و نماز مهلت پیدا نمى‏کند و در بین نماز چند دفعه بول از او خارج مى‏شود ، (وضوى اوّل کافى است،..."[2]

همچنین برای جلوگیری از سرایت نجاست فرموده اند: " کسى که بول او قطره قطره مى‏ریزد باید براى نماز به وسیله کیسه‏اى که در آن، پنبه یا چیز دیگرى است که از رسیدن بول به جاهاى دیگر جلوگیرى مى‏کند، خود را حفظ نماید و احتیاط واجب آن است که پیش از هر نماز مخرج بول را که نجس شده آب بکشد.[3]

بنا بر این شما باید با یک وضو یک نماز را خوانده و به پایان برسانید و برای نماز بعدی بدن و لباس خود را تطهیر کرده و وضوی دیگری بگیرید.

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 181، مسأله 306.

[2]. توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 181، مسأله 307.

[3] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 184، مسأله مسأله 313.