آیا عریان شدن (به طور کامل) در جایی که هیچ کس غیر از او حضور ندارد گناه است؟
پرسش
آیا عریان شدن (به طور کامل) در جایی که هیچ کس غیر از او حضور ندارد گناه است؟ (مانند حمام، خانه و مکان های خالی از سکنه)
پاسخ اجمالی

آنچه که از منابع دینی و روایی به دست می آید، این است که چنین کاری فی نفسه حرام نیست، اما کراهت دارد؛ چرا که ممکن است زمینه ای برای وسوسه شیطان باشد.

پاسخ تفصیلی

آنچه که از منابع دینی و روایی به دست می آید، این است که چنین کاری فی نفسه حرام نیست، اما کراهت دارد؛ چرا که ممکن است زمینه ای برای وسوسه شیطان باشد.

در این زمینه توجه شمارا به چند روایت جلب می کنیم:

1. امام علی (ع) می فرماید: "إِذَا تَعَرَّى أَحَدُکُمْ نَظَرَ إِلَیْهِ الشَّیْطَانُ فَطَمِعَ فِیهِ فَاسْتَتِرُوا"؛ اگر کسی از شما لخت شود شیطان به او نگاه می کند و در او طمع می کند، پس خود را بپوشانید.[1]

2. قال النبی (ص): "عشرون خصلة تورث الفقر أوله القیام من الفراش للبول عریانا و الأکل جنبا و ..."؛[2] پیامبر اکرم (ص) می فرماید: چند چیز است که باعث فقر در زندگی می شود. اول بیدار شدن و بیرون آمدن از رخت خواب برای بول در حالت عریان است، خوردن غذا در حال جنابت و ... .

3. مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ قَالَ: نَهَى (ص) عَنِ الْغُسْلِ تَحْتَ السَّمَاءِ إِلَّا بِمِئْزَرٍ وَ نَهَى عَنْ دُخُولِ الْأَنْهَارِ إِلَّا بِمِئْزَرٍ وَ قَالَ إِنَّ لِلْمَاءِ أَهْلًا وَ سُکَّانا"؛[3] امام سجاد فرمود: پیامبر از غسل کردن زیر آسمان (فضای باز) و داخل شدن در آب نهر و رودخانه بدون پوشش نهی فرمود.

بنابراین همان گونه که بیان شد، این کار حرام نیست، اما کراهت دارد.

[1] وسائل‏الشیعة، ج 2، ص 39.

[2] همان.

[3] همان، ص 43.