آیا خالکوبی حرام است؟
پرسش
آیا خالکوبی حرام است؟ نظر مراجع مختلف چیست؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

فی نفسه جایز است

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

هرگاه ضرر خاصّى براى بدن نداشته باشد عکسهاى موجب فساد اخلاق در آن نباشد جایز است و در هرحال براى وضو و غسل مشکلى ایجاد نمى کند.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

کار خوبی نیست و در بعضی موارد مانند نقش زدن اسامی مقدسه مثل اسم خدا و پیغمبران و ائمه علیهم السلام حرام است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

اگر خالکوبی برای بدن ضرر نداشته باشد، و نقشی که خالکوبی می شود،مشتمل بر امر حرامی، مانند تصویر زنان نامحرم نباشد، و در عرف موجب تحقیر شخص نگردد و برای مردان، تشبّه به زنان محسوب نشود، جایز است.