حکم سفر به خارج برای ادامه تحصیل چیست؟ با توجه به این که در منطقه خودمان امکان ادامه تحصیل و قبول شدن نیست.
پرسش
سؤال مختصری دارم،حکم سفر به خارج برای ادامه تحصیل چیست؟ با توجه به این که در منطقه خودمان امکان ادامه تحصیل و قبول شدن نیست. سال گذشته در منزل بودم تا امسال توانستم برای خارج کشور قبول شوم. با توجه به حفظ حجاب و اصول و عقاید اسلامی و همراه بودن یک نفر از محارم، حکم درس خواندن در کشورهای خارجی چیست؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

فی نفسه اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

اگر ضرورتی ایجاب کند و متأثر به آداب حرام آن ها نشود همچنین اگر از کفر و فساد در امان است اشکال ندارد به خصوص اینکه بتواند کم کم با قول و فعل خود در آنجا مبلّغ اسلام باشد.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

سفر برای اهداف مشروع، از جمله تحصیل، با رعایت ضوابط شرعی، مانند حجاب برای زنان، بلامانع است.