اگر جوانی به هیچ وجه شرایط ازدواج را نداشته باشد و خود ارضائی کند، حکمش چیست؟
پرسش
اگر جوانی به هیچ وجه شرایط ازدواج نداشته باشد- شرایط صیغه موقت هم نداشته باشد- به هیچ وجه نتواند (شرعی یا غیر شرعی)با خانمی نزدیکی کند. اگر با بازی با آلت خودش را ارضا کند حکمش چیست؟
پاسخ اجمالی

از آن جا که خواهان حکم فقهی مسئله هستید، پاسخ های (استفتائات) زیر برای شما ارسال می گردد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

استمنا محسوب شده و جایز نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

استمنا محسوب شده و حرام است و در این صورت ازدواج بر او واجب است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

خودارضائى از گناهان کبیره محسوب مى شود، و عوارض نامطلوبى در دنیا و آخرت دارد، مگر اینکه آن را ترک نموده و با اعمال نیک آینده، گذشته را جبران نماید. شرح بیشتر را در کتاب ما «مشکلات جنسى جوانان» مطالعه فرمایید.

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته)   استمناء حرام است. استمناء هر نوع عملی است که شخص با خود انجام دهد و منتهی به خارج شدن منی گردد و مصداق استمتاع از همسر مشروع نباشد.

- اگر فرض شود شخص در صورتی که استمناء نکند، قطعاً گرفتار زنا خواهد شد –یعنی دَوَران بین استمناء و زنا باشد– استمناء از باب تزاحم جایز می شود و با پایان این شرایط جواز آن از بین می رود. البته احراز تحقق چنین شرایطی مشکل است و تا هنگامی که احراز نشود، استمناء حرام است. [1]

برای آشنایی با آثار سوء و ضررهای استمنا، احکام و راه های نجات از آن به پاسخ های 326 (سایت: 1887) ، 468 (سایت: 507) ، 1028 (سایت: 1083) ، 1544 (سایت: 1575) ، 1753 (سایت: 1744) ، 3525 (سایت: 3755)   و 605 (سایت: 662) موجود در سایت مراجعه کنید.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] در توضیح این استفتا باید گفت که به عنوان نمونه اگر شخصی را تهدید کنند که از میان این دو گناه، یکی را برگزیند که در این مورد می توان گفت که انتخاب استمنا برای فرار از گناه زنا ترجیح دارد، اما همانگونه که در متن پرسش بدان اشاره شد، مواردی که انسان بر سر چنین دوراهی قرار گیرد بسیار به ندرت اتفاق می افتد.