آیا امام حسین(ع) نوه‌ای به نام ابوبکر بن قاسم داشت که در کربلا به شهادت رسید؟
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه ابوبکر بن قاسم بن حسین را که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

در بیشتر منابعی که به بیان زندگی فرزندان و نوادگان ائمه(ع) پرداخته‌اند و نیز کتاب‌هایی که حماسه‌ی عاشورا را به تصویر کشیده‌ و زیاراتی که اسامی شهدای کربلا را در خود درج کرده‌اند، نامی از «ابوبکر» فرزند «قاسم بن الحسین» به عنوان شهیدی از شهدای این نبرد مقدس نمی‌یابیم.

علاوه بر آن‌که در بیشتر منابع، از فرزندی به نام قاسم برای امام حسین(ع) یاد نشده است.

با این وجود، خلیفة بن خیاط که یکی از مورخان کهن سده سوم هجری است در کتاب تاریخی خود، «ابوبکر بن قاسم بن حسین» را به عنوان یکی از شهدای کربلا معرفی می‌کند.[1]

اگر بعدها اطلاعات بیشتری در ارتباط با این شهید یافتیم، این پاسخ را ویرایش خواهیم کرد.

[1]. خلیفة بن خیاط العصفری،تاریخ خلیفة بن خیاط العصفری، ج 1، ص 179، بیروت، دار الفکر، 1414ق.