آیا خوردن خون دندان کشیده شده در حال نماز که به توصیه دکتر نباید خون را بیرون بریزند، جایز است؟
پرسش
اگر دندان را کشیده باشند و به توصیه دکتر نباید خون را بیرون بریزند، آیا می شود در حال نماز هم خون مذکور که دردهان است را خورد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

به هرحال اگر خون لثه در آب دهان مستهلک شود، محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و در این صورت نماز خواندن مانعى ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

در حالت ضرورت اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتی که دکتر متدیّن و حاذق این کار را لازم بداند از باب ضرورت و به مقدار ضرورت مانعی ندارد.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

1. خوردن خون مطلقاً چه در حال نماز و چه غیر آن، حرام است، مگر این که خون به قدری کم باشد که در آب دهان مستهلک شود، به گونه ای که گفته نشود: خون می خورد.

2. اگر شخص مضطرّ به خوردن خون شود، حرمتی نخواهد داشت.