آیا از نظر اسلام هندوها نجس هستند و باید از رطوبت آنان اجتناب کرد؟
پرسش
من در تورنتو زندگی می کنم. در اینجا خانمی در کارهای منزل به من کمک می کند که دارای مذهب هندو است. آیا او نجس است؟ اگر نجس است آیا من باید تمام منزل را آب بکشم؟ زیرا او در تمام منزل کار کرده است. من مقلد آقای خامنه ای هستم. متشکرم
پاسخ اجمالی

عموم فقها کافران - به ویژه کفار غیر اهل کتاب - را نجس می‌دانند.

"کافر یعنى کسى که منکر خدا است، یا براى خدا شریک قرار مى‏دهد، یا پیغمبرى حضرت خاتم الانبیاء محمّد بن عبد اللَّه صلى اللَّه علیه و آله و سلم را قبول ندارد، نجس است..."‏[1]

 نظر حضرت آیت ا...خامنه ای نیز همین است.[2]

 بنا بر این از آنجایی که هندو ها خدایان متعددی را می پرستند و مشرک هستند و به یک معنی بت پرست نیز هستند، کافر و نجس می باشند و آن مقدار از اشیاء و وسائل منزل را که یقین دارید با رطوبت بدن خدمت کارتان تماس داشته است، و این رطوبت به آن اشیا منتقل شده است، نجس شده است و طبیعی است که برای تطهیر آن نیازمند به آب کشیدن آن وسیله، هستید[3].

 پس اگر در یکی از مراحل زیر شک داشته باشید:

 1. تماس بدن او با وسیله یا اشیاء منزل

 2. رطوبت داشتن حداقل یکی از ملاقات کننده (بدن یا دست او) و ملاقات شونده (وسیله)

 3. انتقال رطوبت، می توانید به شک خود اعتنایی نکنید و حکم به عدم نجاست کنید.

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص76،مسأله 106.

[2] همان.

[3] برای آگاهی از راه های تطهیر نجاست، نک: رساله های عملیه مراجع تقلید.